Fysio Ronald Dirkx timmert hard aan de weg in Bladel, Hoogeloon en Hapert

  • 25 augustus 2018

Ronald Dirkx in zijn fysiotherapiepraktijk in Hapert. © FotoMeulenhof

HAPERT – In Bladel, Hoogeloon en Hapert zijn de vestigingen van Fysiocenter van Ronald Dirkx. ,,Een mooie kans voor schaalvergroting.”

Wim Claassen 24-08-18, 15:36 Laatste update: 16:23

In 2011 startte hij in Bladel met Fysiocenter Bladel en nam per 1 januari 2018 de fysiotherapiepraktijk van Frans Adams in Hapert over. De in Lage Mierde geboren Ronald Dirkx timmert hard aan de weg in de fysiotherapie- en fitnesswereld van de Kempen.

In zijn drukke praktijk in Hapert straalt Dirkx (33) een enorme bevlogenheid uit. Op de achtergrond zijn mannen en vrouwen zich in het zweet aan het werken in de fitnessruimte.

Uitsloven

Meteen maar de vraag gesteld of mensen het prettig vinden om zich in het zicht van iedereen uit te sloven op de fitnessapparaten. ,,Ik zou niet weten wat er mis mee is. De klanten mogen gezien worden, ze zoeken de connectie met buiten”, zo verklaart de ondernemer. ,,Op vrijdagmorgen is het pieken, vanmiddag wordt het rustiger, maar de bedrijvigheid moet doorgaan.”

Aan het Mastbos in Bladel heeft hij in 2011 de stap gewaagd van loondienst naar zelfstandigheid. ,,Daar zijn we snel gegroeid naar meerdere specialisaties. Er werken daar acht behandelaars. Toen de kans kwam om de praktijk van Frans Adams over te nemen moest ik goed nadenken, maar ik zag gelijktijdig die gelegenheid tot schaalvergroting maar één keer voorbij komen.”

”Niet iedereen vindt aansluiting bij een vereniging en dan moet je zoeken naar een andere vorm van bewegen”

Ronald Dirkx

Waar in Bladel en Hapert alle therapievormen beschikbaar zijn, hanteert Dirkx voor Hapert de naam fysiosportcentrum. ,,Hier in Hapert kunnen we met veertien medewerkers naast fysiotherapie allerlei sport- en fitnessvormen aanbieden. We leggen daarbij het accent op gezinnen en ouderen. We hanteren gezinsabonnementen en richten ons minder op de krachtsport. Niet iedereen vindt aansluiting bij een vereniging en dan moet je zoeken naar een andere vorm van bewegen.”

Identiteit

De Hapertse vestiging heeft een tweede poot in Hoogeloon aan de Hoofdstraat 54B, achter de tandartsenpraktijk. Dirkx: ,,Met Fysiocenter Hoogeloon proberen we alle drie de locaties een eigen identiteit te geven. Klanten willen het liefst in hun eigen omgeving naar de fysiotherapeut. Naast samenwerking is dat een van de kernwaarden van onze bedrijfsfilosofie en die speerpunten hebben we recent met het voltallige personeel op onze strategiedag uitgesproken. Kunnen wij onze klanten niet helpen, dan proberen we ze te begeleiden naar andere hulpverleners om daarmee samen te werken. Het belang van die klant staat centraal.”

Dirkx geeft nog graag een advies mee. ,,De huidige tijd vraagt om bewegen in een gezonde leefstijl, daar willen we in ondersteunen. Wacht niet tot je klachten krijgt.”

Ontwikkeling Phytalis | InFysio